2012. január 15., vasárnap

Olvasnivaló - Reading

Ma megmutatom, hogy mik azok a könyvek, amik arra várnak, hogy elvolvassam őket! :)
I'm gonna show you the books that are waiting to be read. :)


 1. Paulo Coelho: Brida
Már elég sokat elolvastam belőle, most ő az első számú olvasmányom. Angolul olvasom, így hát ha nem gond, akkor magyarul csak leírom a lényegét. Brida egy ír lány, aki a tudást keresi, és miközben minél több tudást szeretne elsajátítani, találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja neki hogyan küzdje le a félelmeit, és egy nővel, aki megtanítja neki, hogyan "táncoljon a világ rejtett zenéjére" (ez az angolban így van, kicsit érdekesen is hangzik magyarul). Amíg Brida a végzetét keresi, nehézségként éli meg a kapcsolatai és a saját maga átalakítására való igénye közti egyensúly kialakítását/megőrzését. És hát persze a központi téma a lelki társa megtalálása.

So I've already read half of the book but it's still my nr. 1 reading now. I read it in English, so I'm gonna give you the back page's writing about the book. "This is a story of Brida, a beautiful young Irish girl, and her quest for knowledge. On her journey she meets a wise man who teaches her about overcoming her fears, and a woman who teaches her how to dance to the hidden music of the world. They see in her a gift but must let her make her own voyage of discovery. As Brida seeks her destiny, she struggles to find a balance between her relationships and her desire to transform herself." And the main subject is to find her Soulmate.
2. Paulo Coelho: A fény harcosának kézikönyve
Ez a könyv egy korábbi Coelho olvasmány végén keltette fel az érdeklődésemet. A könyv végén volt egy összefoglaló a szerző többi könyvéről és itt akadt meg a szemem ezen: "Are you brave enough to live your dream? Strategies and inspiration to help follow your own path in a troubled world." Vagyis: elég bátor vagy, hogy az álmodat éld? Stratégiák és inspirációk, amelyek segítenek a saját utadat követni egy problémás világban. "A gyűjtemény rövid elmélkedések füzére és arra emlékeztet bennünket, hogy mindannyian a fény harcosai vagyunk. Harcosok, akik képesek meghallani a szív csendjét és félelem nélkül megbírkózni a nehézségekkel..."

Paulo Coelho: Manual of the Warrior of the Light
This book appeared to me when I read another Coelho. At the end there was a summary of the author's other books, and I realised this: "Are you brave enough to live your dream? Strategies and inspiration to help follow your own path in a troubled world." And another thing I'd like to quote from the back page: " The collection is a string of contemplation and it reminds us that we all are warriors of the light. Warriors who are able to hear the silence of the heart and fight difficulties without fear..."
3. Cassandra Clare: Bukott angyalok városa (Végzet ereklyéi 4. könyv)
Az előző három részt már régebben olvastam. :) Mivel ez egy folytatásos rész, ezért nagyon nem mennék bele a történetbe, annyi a lényeg, hogy az első rész is nagyon jó volt, és a negyedik lesz a legütősebb, egyben lezáró, utolsó rész. Nem akarom elárulni, amit én már tudok, hátha valakinek megjön a kedve, hogy elkezdje. Az első rész a Csontváros, ezt követi a Hamuváros, majd az Üvegváros, és az utolsó rész a Bukott angyalok városa.

Cassandra Clare: City of Fallen Angels (The Mortal Instruments - Book Four)
I've read the previous 3 books already. :) Since it's a series I wouldn't want to tell the story, the main thing is that the first book is pretty good and I think the fourth will be the best, cause it's the final one. I don't want to give away the things I know, maybe you will read it anyways... The first book is called: City of Bones, City of Ashes follows it, and City of Glass is the third book and the final is named City of Fallen Angles. :)

Ezeken kívül még felkeltette az érdeklődésemet Lauren Conrad: L.A. Candy c. könyve is, amiről a minap Zitu bejegyzésében olvastam.
Also interested in Lauren Conrad's book L.A. Candy.

Olvastátok már valamelyik könyvet? Tervezitek?
Have you already read any of these books? Are you planning to?

1 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nemrég nyitottam egy blogot. Feltettem az első fejezetet. Ha van kedved olvasd el és komizz. Köszi. :D Kíváncsi vagyok a véleményedre. :D Ha tetszik, kövesd nyomon a történetet. :D
  www.bonniew-halhatatlannakszulettem.blogspot.com
  Puszszii
  Bonnie

  VálaszTörlés