2012. május 10., csütörtök

Tattoo: hot or not?

Ahogy ígértem, a mai bejegyzésben szeretnék valami mást is megmutatni, ami nem annyira kapcsolódik szorosan a személyes bejegyzések (mi van velem, mit vettem legutóbb stb.) közé. Valami újat akarok nektek mutatni. A választásom a tetoválásra esett, méghozzá azért, mert megjött a jó idő és egyre több testrészt lehet fedetlenül hagyni, így pedig előbukkannak a tetoválások is.
Véleményemet és személyes megfigyeléseimet is szeretném megosztani veletek erről a témáról. :)
As I promised, today I bring you something new that is not so much in connection with my everyday posts (like what I bought or did). I wanna write about tattoos. I chose this topic because it's a popular thing to get tattooed nowadays.
I'll write about my experiences and I'd like to have my opinion on this topic stated. :)
Sokan elfogadják, vannak akiknek van is tetoválásuk, de vannak emberek, akik nem tudják megérteni a mozgatórugókat és taszítja őket az ilyesmi. Amit én észrevettem az utóbbi időben az az, hogy egyre több ember rendelkezik tetoválással, divatossá kezd válni, ami nem feltétlenül jó, vagy rossz. Sok cég nem foglalkozik azzal, hogy alkalmazottaik viselnek-e tetoválást vagy sem. (persze a hivatalokban jobban odafigyelnek, hogy ki van ügyfelekkel kapcsolatban) Ez mindenképpen pozitív, mert nem ez alapján kéne valakit megítélni, hogy milyen lehet a munkájában vagy a magánéletében. Sajnos népszerűek az előítéletek minden olyan dologgal kapcsolatban, ami úgymond nem megszokott vagy más.

There are a lot of people accepting the idea to have tattoos, there are some who actually have and there are those who can not understand the "whys" and they find it unattractive. What I realized is that more and more people have tattoos, it's becoming kind of a trend which is not a bad or good thing in itself. Some companies don't mind the employees to be tattooed. (well, in officies they obviously care about it more) I think it's a nice thing, cause people shouldn't be judged by their looks. It doesn't lead us to anywhere good, we don't know their story, and we sure as hell don't know their attitude to work or private life. I know judgements are common concerning those things people are not used to or find else.
A tetoválásnak az a lényege, hogy egyedi, személyre szabott mintákat/idézeteket stb. jelenítsenek meg magukon az emberek. Ezzel kifejezhetik az érzéseiket, a kedvenc idézeteikben magukra ismernek és életük részévé akarják tenni azokat. Ha pedig nem ismerünk valakit, egy tetoválásból nem szabad megítélnünk, mert ami nekünk nem tetszik/nem értjük az másnak igenis sokat tud jelenteni.

Tattoos I think are for showing a piece of yourself, so unique designs and quotation can be seen on the skin. They can give you a hint of themselves by the quotes and designs they choose. They want to make these a part of their life. So if we don't know someone we shouldn't judge them by their tattoo, though we don't like or understand the figures, it still can be meaningful for someone.
Bizonyára ti is láttatok már néhány érdekes vagy elrontott tetoválást, amik nem keltenek túl jó hatást. Ezért fontos, hogy ha valaki rászánja magát, úgy igazán, az megfelelő szalont válasszon, lehetőleg kipihent tetoválókkal. Az árak Pesten eléggé egekbe szöknek, de van aki még ezt is jónak tartja, mert azért a pénzért, amit kifizet jó minőséget kap. Emberfüggő, hogy ki mennyit tart még elfogadhatónak.

I think all of you have seen strange and mistaken tattoos which doesn't make a good impression in you. So I suggest you get tattooed at a nice place with fresh workers. The prices at Budapest are quite high, but I guess compared to abroad it's okay. There are some people who still find it acceptable, it depends on the person.


És az ok, amiért megírtam a bejegyzést, az, hogy már jó pár éve fontolgatom, hogy tetováltassak. Eléggé képben vagyok az árakat és helyeket illetően, hogy mit hol lenne érdemes. Ezért tudom azt is, hogy most nyáron nem fogok, remélem viszont, hogy szeptember-október körül megszületik a minta, amit elsőnek szeretnék tetováltatni. Nem gondolkodok semmi egész karos vagy lapockás dologban, nekem a kisebb minták, feliratok tetszenek inkább. Még az is lehet, hogy nem jutok el a megvalósításig, ki tudja. De addig is mutatok pár képet, hogy lássátok:

And the reason why I wanted to write this post was that I am planning to get tattooed myself. I know a few things I have to know before getting things done. But I am sure, that this summer I won't have my tattoo, maybe in september-october. I hope I can find a nice quote or design (rather quote) to wear forever. I may not get to having a tattoo, who knows... I am not into big wild tattoos, rather smaller, girlier ones like these:


a madár,
the bird


Remélem tetszett nektek a poszt, szívesen olvasnám a véleményeteket a témával kapcsolatban!
I hope you liked this post, and I would be glad to read your thoughts on the topic!
- képek: weheartit, google -

2 megjegyzés:

 1. Én szeretnék már egy ideje tetoválást a csuklómra vagy a lábfejemre(pedig évekig valahogy annyira irritáltak a tetkók)de még nem ért meg bennem 100%san,hogy mit is akarok,mármint azt tudom,hogy valami szép betűkből álló szöveget,de mindenképp azt akarom,hogy jelentőséggel bírjon számomra,vagy sugalljon valamit,hogy ha ránézek akkor bizonyos érzések ugorjanak be róla!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, valahogy bennem is így van, hogy még nem ért meg a pontos minta és még a hely sem 100%-ig, mert nem szeretném, ha olyan helyen lenne, ahol akárki látja. még nem tudom mit fogok dolgozni, így nem merek olyan helyre, ahol szembetűnő. ezt a kérdést még alaposan szeretném átgondolni. azt nem szeretném, hogy megbánjam. :)
   a szöveges tetoválások között sok jót láttam, nekem is inkább ezek tetszenek!
   örülök, hogy megírtad a véleményedet, jó tudni, hogy még mások is dilemmáznak ezzel a dologgal, hiszen azért mégiscsak egy maradandó dologról van szó. :)

   Törlés