2012. június 22., péntek

RelaxA héten nem voltam aktív, ami a blogot illeti, viszont tanulás téren aktivizáltam magam. Szerdán kezdődtek a záróvizsgák, rögtön 6 írásbelivel, csütörtökön követte ezt még kettő, és ma gyakorlati (gépteremben 2) és szóbeli vizsgáink voltak (2). Július 2-án jön a következő és egyben utolsó rész, további 6 szóbelivel, ekkor kell majd a záródolgozatomat is megvédeni. Ettől a résztől annyira nem parázok. :)
Lesz egy hetem felkészülni és kicsit relaxálni is. :)
This week I wasn't very active, concerning the blog, but I studied a lot for my exams. The exams started on wednesday with 6 written exams, after on thursday 2 more followed, and today I had 2 practical (with computer) and 2 oral exams. I have 6 more oral exams on the 2nd of July, and it will be over. I am not afraid of this part, to be honest. :)
I have a week to prepare and relax, starting now. :)

Miről is lesz ma szó? Leárazások - szempontok, tippek, hogy miket kell(ene) figyelembe venni, mielőtt mindenfélét megveszünk. :)
So, what do I have for today? I'm gonna tell you about sales, some opinion, tips we should consider before buying unnecessary things. :)
Én személy szerint mostanában nagyon odafigyelek, hogy mi az, amit megveszek. Úgy érzem, hogy jelenleg eltudnék fogadni még 1-2 ruhát (egyberuhát), de ezek nem létfontosságok most, úgyhogy nem fogok elcsábulni vagy mi. :D Ha bemegyek egy üzletbe, általában azért teszem, mert be akarok menni a termékek miatt, és nem azért mert ki van írva, hogy -20%, -30%, -50%, vagy mert hasonló marketing eszközökkel kívánnak becsalogatni az üzletbe. De olykor mégis bejön. :)
Ha már bent vagyok megpróbálok célirányosan menni, de ha valaki direkt az akció miatt megy be, akkor is jól jön a tudatosság. Ha készültök ezt-azt venni, érdemes átgondolni, hogy mire van igazán szükségetek, mi az, amit nagyon jól ki tudtok használni. Most tudatosult bennem igazán, hogy milyen jól kihasználhatóak a fehér felsők, a fekete szoknyák, és milyen jól kombinálhatóak mindennel, ugye a színük miatt! :)
Nowadays I take more care of thinking over what I really need to have in my wardrobe, and what I don't. I feel like I could acceppt a few dresses, but this isn't so important right now. I don't want to buy anything more, I think I have everything I need now. But if I go in to a shop I rather go there, because of the products, not because there are sales. Sometimes it works for me too, but not so often now.
If you are in the shop it's better to have an aim, cause if you don't have you will touch everything and end up buying something just for its price. It's good to write down or just collect the things you really need, in your head. Then you have to think through wheter you can e.g. combine the clothes with a lot of things that you own or not so much... I realized that white shirts and black skirts are a must, cause you can make a lot of different outfits with them. :)

Ami most nagyon divatos szín, az az összes neon, a "menta", a barack, a colour blocking stílus... kb. minden :)
The most fashionable colours now are neons, mint, peach, and colour blocking needs to be mentioned :)
Kedvenc menta: Pull&Bear
My favourite mint: Pull&Bear
Ne vásároljatok meg olyasmit, aminek éppen kedvezőbb az ára az eredetinél, csak azért, mert most akciós. Értékeljétek, hogy eredeti áron is megvennétek-e (persze nem biztos, hogy erre a kérdésre igen lenne a válasz), valamint, hogy ismerjük-e a márkát, az ár-érték arányt.
Sajnos, aki kis méretet hord, vagy átlagos mérete van, annak nagyobb esélye van az akciók kezdetekor, mert elég hamar elfogynak a ruhák/cipők stb. Ilyenkor nem nagyon van idő a 48 órás "szabályra", itt sajnos az impulzusok döntenek.
I suggest you not to buy something because of it's price, just because it's on sale. Try to think about whether you would buy it on the original price (and it may not be an answer yes), and if you know the brand, the price-value rate.
Unfortunately, those who wear small sizes, or average sizes, have a bigger chance to choose from a big scale if they go in the first days/weeks. This time you don't have the 48 hour "rule", decisions are based on impluses.

Ha tudjátok mikor kezdődnek a leárazások, és vásárolnátok, akkor a legjobb döntés a vásárlás előtt tájékozódni, akár interneten, akár a boltban. Ilyenkor (de csak a boltban), fel tudjátok próbálni a kiszemelt darabokat. Sokszor előfordul, hogy ami tetszik, nem áll jól, vagy nem az igazi, így ezeket nem vesszük meg. Jobb, ha ez vásárlás előtt megvan, egy gonddal kevesebb. És ilyenkor a fülkében kígyózó sorokat is ki lehet védeni! :)
If you know when sales start, and you wanna purchase, it's a good decision to look before the actual sale and shopping would take place. You can get information from the internet, or on the spot. You can skip waiting for the fitting room, if you go before the sales start and try on the clothes, you like. There's a chance, that the selected items don't fit or just not the best. 
És akkor egy kis lista, amiről tudom, hogy már leárazás van, vagy azt, hogy mikor indul:
Már megkezdődött:
1. Tezenis (szabadidők, leggingsek, divat fehérneműk, felsők, ruhák, pizsik)
2. H&M (tegnap voltam bent az Árkádban, de nekem éppen semmi nem nyerte el a tetszésemet, leginkább az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy ezeket talán a nagymamám felvenné, de én biztos nem)
3. Promod
4. Tally Weijl
Ezeket láttam eddig, de persze már mindenhol kezdődnek a leértékelések, érdemes nyitott szemmel járni.
Amiről tudok:
1. Bershka
2. Stradivarious
3. Zara
4. Pull&Bear > ők ugye egy cég, június 28-án kezdik a leárazást (azt hiszem mindegyikük), ami jövő csütörtök lesz.
And I have a list for you, about the shops/stores that have things already on sale, or when they are having sales.
Started:
1. Tezenis (easywear, leggings, fashion lingerie, tops, dresses, pjs)
2. H&M (I stepped in yesterday and I stated that those clothes were pretty grandma style...)
3. Promod
4. Tally Weijl
And the ones I know will start:
1. Bershka
2. Stradivarious
3. Zara
4. Pull&Bear > these are one company, which (here) start sales on the 28th June, next thursday (I think all of these).

Terveztek vásárolni mostanában valamit?
Do you plan to purchase anything nowadays?
- képek: weheartit, pull & bear -

2 megjegyzés: