2012. augusztus 31., péntek

Hogyan: Legyünk környezettudatosak?!

Sokan már évek óta külön gyűjtik a műanyagot, a papírt, a fémet, az üveg hulladékot. De vajon ez tényleg elég ahhoz, hogy környezettudatos embernek mondhassuk magunkat?
A választ elsősorban az adja meg, hogy teszünk-e ezenkívül bármit, amivel a környezetünket óvjuk. Vegyük például az áram, villany, vagy víz használatot. Akik mindig kihúzzák a konnektorból a telefontöltőt, amint az végzett, leoltják a villanyt, ha valahonnan kimennek, illetve igyekeznek nem fél óráig állni a folyó vízben, a zuhany alatt, elégedetten mondhatják, hogy tudatosan használják forrásaikat. 
Véleményem szerint még így is nagyon sok ember nem tudja, pontosan mit is dobhat ki a szelektív gyűjtőbe. Nos, jó hírem van, mivel talán nem is gondoltátok, de a szalámis műanyag csomagolás is kidobható szelektívbe! Csak egy fontos dologra hívnám fel a figyelmet ezzel kapcsolatban, ami pedig nem más, mint az elmosott állapot! Ugyanis csak így szabályos, egyéb esetekben sajnos a többi hulladékot is rongáljuk. A tejes doboz is mehet a papírgyűjtőbe, feltéve, hogy elmosogattuk.

Mi is történik a szeméttel, miután kidobtuk? Nos, feldolgozásra kerül, ezért nagyon fontos, hogy a hulladék tiszta állapotban kerüljön kidobásra.


És hogy mit hova dobjunk:
Forrás
Végül, de nem utolsó sorban, mit tehetünk mi, egyes emberek a környezetünkért? Először is, ha tehetjük, járjunk inkább bkv-val, illetve a biciklit tudnám ajánlani, mivel ez utóbbi még formában is tart! Továbbra is gyűjtsük szelektíven a hulladékot és ügyeljünk, az áram-, villany- és vízhasználatra!
Remélem érdekesnek találtátok ezt a bejegyzést, és ti is tartjátok annyira fontosnak a környezetvédelmet, és az egészséget, hogy ezt a posztot ma megnéztétek és, amennyiben ezek között az infok között voltak újak, úgy utánanéztek ti is, hogy mit hogyan lehet tenni a környezetünk védelméért.
- képek: weheartit, google -

4 megjegyzés:

 1. Ez nagyon jó kis cikk lett. Nagyon informatív, és jók a képek :) Remélem, sikerül ezzel pár embernek segíteni, ha nem tudja eldönteni, hogy mit hova lehet dobni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! a célom ezzel a cikkel pontosan az volt, hogy az információk minél több emberhez eljussanak és örülök, ha ez sikerült. :)

   Törlés
 2. ez tényleg egy jó cikk! Én is szelektíven gyűjtöm a szemetet és a többi, általad is felsorolt dologra is figyelek. Sajnos tényleg kevés információ van köztudatban a szelektív hulladékgyűjtésről, a legtöbb embernél szerintem a műanyag például kimerül a pet palackokban, pedig nagyon sok mindent lehet gyűjteni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! úgy éreztem, hogy fontos ezt is megosztani, mert sokan tényleg nem figyelnek oda, és az az igazság, hogy ezt nem is lehet nagyban kezdeni. szükség van rá, hogy az emberek tudják, milyen lehetőségeik vannak, és kell is, hogy éljenek ezekkel. :) nem véletlen az a mondás, hogy sok kicsi sokra megy. :)

   Törlés