2012. augusztus 9., csütörtök

Látnivalók: Places to see #1

Látnivalók sorozat indul mától a blogon! Nem ígérem, hogy heti vagy havi bontásban jönnek majd a kedvenc városaim, de majd ahogy adja magát. Remélem velem tartotok, és tetszik majd, amit láttok. Arra gondoltam, ha összefoglalom egy bejegyzés sorozatban, hová szeretnék eljutni, mit szeretnék megnézni, valahogy úgy szem előtt lesz és talán nagyobb eséllyel válik valóra.
A mai bejegyzésben, az első látnivaló az első számú kedvenc városom: NEW YORK lesz a téma. Remélem nem érzitek lerágott csontnak, vagy sablonnak. Ez a város a kedvencem az USA-ban, és nagyon szeretnék eljutni ide. 
A szabadságszobor, az Empire State Building, a Chrysler Building, mind-mind nagyon vonzanak! A Times Square is olyan szép azokkal a nagy kivetítőkkel és hatalmas reklámplakátokkal, a sárga taxik... azt hiszem, minden tetszik ebben a városban. A nagy városok valahogy mindig is vonzottak. Nem feltétlenül az "amerikai álom" vonz annyira, mint inkább az, hogy eljussak, meglássam, tapasztaljam, milyen is egy másik kontinens, másik kultúra, és más emberek. Persze tudom, hogy New York nagy és büdös és szennyezi nagyon a környezetet. Most nem is arról beszélünk, hogy ki akarnék költözni, vagy ilyesmi, de ezt sem zárom ki. Annyi minden történhet, és semmit sem szabad elvetni, mint lehetőséget.

Igazából még nem érett meg bennem teljes mértékben, hogy miket néznék meg, de a kedvenceim (Empire State Building és a Chrysler Building is) biztosan vezeti a listámat. Aztán még megnézném a szabadságszobrot (of course), a Times Square-t, a Brooklyn hidat, a Wall Street-re is ellátogatnék, aztán a Central Park-ot is szemügyre venném. A múzeumok sincsenek kizárva a listáról.

Ezek a helyek egytől-egyig nagyon tetszenek, és nagyon jó lenne, ha ez az álmom (hogy kijussak New York-ba), teljesülne. Egyedül semmiképp nem mennék ki, arra nem vagyok felkészülve, hogy egyedül lássak neki egy ilyen kalandnak. Plusz ezt az élményt olyan jó lenne megosztani valakivel.

Nektek mi az első számú kedvenc városotok, ahová mindenképpen ki szeretnétek jutni? :)

- képek: weheartit, google -

5 megjegyzés:

 1. Nekem London, de hát ezt úgyis tudod :D

  VálaszTörlés
 2. jaj én választani sem tudnék,annyi helyre el szeretnék jutni :) jó lesz ez sorozat nagyon! :)

  VálaszTörlés
 3. Én jövő nyáron lehet kijutok, legalábbis nagyon szeretnék. 3 hónapra dolgozni egyetemen belül :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nagyon jó! :) kicsit irigykedek, és remélem én is kijutok majd, mert ez a nr. 1! :D

   Törlés