2012. október 6., szombat

Könyvajánló

A mai bejegyzés egy könyvajánló lesz, amiben a kedvenc könyveimet mutatom be és néhány újdonságot is, amik még nincsenek meg, de szeretném elolvasni őket.

1. Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Mozifilmben is nagy kedvencem. Először nálam a film volt, aztán utána az angol nyelvű könyv a könyvtárból, majd megkaptam a magyar nyelvű könyvet. Azt hiszem, ezt a klasszikust mindenki ismeri, de ha mégsem: a könyvben megismerhetjük a kosztümös Angliát, abban a korban, amikor még nem szerelemből házasodtak az emberek. Lizzy áll a könyv középpontjában, és egy bizonyos (jóképű) Mr. Darcy. Azt hiszem a többit sejthetitek, de nem mondok többet. Igazi romantikus regény.

2. Cassandra Clare: A végzet ereklyéi sorozat

Jelenleg 4 rész jelent meg, mindegyik kapható már magyar nyelven. Azért mondom, hogy jelenleg, mert a negyedik könyv is úgy ért véget, hogy akár folytatni is lehet. A főszereplő Clary, aki belekeveredik egy furcsa, új világba. Hamarosan rájön, hogy ő is azok közé tartozik, akiknek különleges képességei vannak. Természetesen megismer egy srácot, aki leveszi a lábáról, de vajon beteljesedhet a szerelmük? Nos, a könyvsorozatból kiderül. :)

3. Kathy Reichs: Csont és vér
A Dr. Csont című sorozat alapjául szolgáló regény. Igaz, hogy sok különbség van a könyv és a sorozat között, de nagyon tetszik a könyv. Már ki is olvastam. Az alaptörténet egy gyilkossággal kezdődik, ám dr. Brennant nem hagyja nyugodni a megtalált holttest, sorozatgyilkosságra gyanakszik, és kutakodni kezd.
Érdekelne még ennek a könysorozatnak a többi része is, mert az első is nagyon tetszett!

4. Louann Brizendine: A női agy, A férfi agy
Minden nőnek és férfinak kötelező olvasmánnyá tenném! Az agy biológiai működését mutatja be, ami nőknél és férfiaknál eltérő. Érdekes könyvek, tényleg merem ajánlani mindkét könyvet. Egyrészt saját magunkat jobban megértjük, másrészt, kicsit betekintést nyerünk a másik nem biológiai működésébe.


5. Lauren Conrad: L.A. Candy
Lauren első, magyar nyelven is megjelent könyvét ajándékba kaptam, és kíváncsi is voltam rá, hiszen Lauren-t a The Hills c. sorozat tetté Amerika szerte ismertté. Magyarországon sokaknak nem mond semmit sem a sorozat/"valóságshow", sem Lauren neve. Viszont a könyve nekem nagyon tetszett, egy lányról szól, aki LA-ben valóságshow szerződést ír alá, és arról, ennek hatására hogy alakul az élete.
Lauren-nek több könyve is megjelent már, a Sweet Little Lies, és a Sugar and Spice még sajnos nem kapható magyar nyelven, pedig nagyon érdekelne, mert az L.A. Candy folytatásai.

Nektek mik a kedvenc könyveitek? Van esetleg olyan, amit ajánlani is tudnátok?
- képek: google, weheartit -

2 megjegyzés:

  1. Október végén jelenik meg magyarul az L.A. Candy folytatása!:)Amit én már nagyon várok,mert nagy LC fan vagyok:D

    VálaszTörlés
  2. ez jó hír! nem is tudtam. köszi, hogy megosztottad velem! :)

    VálaszTörlés