2013. február 20., szerda

Sütőben sült burgonya recept

Mára egy recepttel készültem, méghozzá saját kedvenc sütőben sült burgonyám receptjével. Egy ideje már a család köreiben is népszerűségnek örvend ez a köret, mert nem kell vele sokat bajlódni, viszont finom és ízletes köret bármilyen hús mellé. :)
A recept a következő:
- végy körülbelül fél kiló krumplit
- mosd meg, majd kicsit törölgesd meg
Közben a sütőt érdemes bekapcsolni, hiszen, mire végzünk a krumplikkal, addigra bemelegszik, és be is lehet tenni sülni. 200°-ra, légkeveréses sütés funkcióra állítsuk a sütőt.
A krumplit 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk (ízlés szerint). Ahol kell, kivágjuk az esetleges bibiket. A felszeletelt krumplit befektetjük egy hőálló tálba, soronként megfűszerezzük sóval, borssal (mi fehérborsot szoktunk használni), természetesen ezt is ízlés szerint. A sorokra felváltva 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál olvasztott margarint locsolunk. (Az egész fél kilóra nagyjából 4-4 kanál szükséges, bár ízlés szerint lehet kevesebbet is kicsit.)
Így kerül be a sütőbe a krumpli, ami körülbelül 1 óra alatt meg is sül. Azért időnként nézzünk rá, és körülbelül félidőben forgassuk át a burgonyát. :)

Ha elkészítitek, kíváncsian várom az élménybeszámolókat!
Szerintem egy viszonylag kevés foglalkozást igénylő étel, így amíg ez készül, akár egy nagyobb horderejű levest is el lehet készíteni. Szeretjük, mert praktikus és ízletes köret!

4 megjegyzés:

  1. Én is szoktam ilyesmit csinálni, és imádom, és olyan guszta így a képeken :P

    VálaszTörlés
  2. Mi egészben sütjük, és utána hámozzuk meg és esszük. Általában vacsi címszóval így mondjuk felvágottal, vajjal, stb. De legközelebb kipróbáljuk ezt a verziót is, az biztos hogy ezerszer gusztább :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D köszönöm! az is jó lehet, ahogy Ti szoktátok enni. ezekkel a receptekkel nem lehet mellé lőni.

      Törlés