2013. július 11., csütörtök

Költözés II.

A hónap végén eljött az a nap, amikor kiköltöztünk tesómmal a közös albérletünkből, és egy új időszak nyílt meg mindkettőnk életében. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy ez mindkettőnknek új lesz.
Egy kicsit még rendetlenség van, de hamarosan megoldom a doboz problémát.
A mai bejegyzésben arról terveztem írni, hogy miképp zajlott le az átköltözés az új albérletembe, és mutatnék néhány képet is. 
Június utolsó péntekjén, vagyis 28.-án utaztak fel hozzám szüleim, hogy az utolsó simításokat elvégezzük költözés előtt. Aznap egy kicsit vásárolgattunk is, és még szombaton elmentünk az IKEA-ba, beszereztünk az új helyre néhány széket az étkezőbe, és találtunk egy elég masszív ruhaszárítót is. Mivel olcsóbb volt, mint a lakáshoz közel lévő Tescoban, így azt gondoltuk, inkább elvisszük az IKEA-sat, és a költöztető teherautóban elszállítjuk. :) (Egyébként az ADDE székről és a MULIG szárító állványról van szó, ez utóbbi akciós volt.)
Már szombaton elkezdtük elcsomagolni a konyhai és egyéb dolgokat, amik nem csak törékenyek voltak, de olyasmi is, amit addig használtam, de szombat este/vasárnap reggel már nem volt rá szükség. Így vasárnap reggelre csak pár dolog maradt, amit hamar összepakoltunk már. Vasárnap hajnalok hajnalán fél 7-kor keltem, hiszen 8-kor találkoztunk az új lakás tulajdonosával kulcsátvételre, és leolvastuk a mérőórákat is.
A költöztető kisteherautót 10-re kértük, és már fél 10-kor leparkolt a ház előtt. :) Mivel mi is addigra elkezdtünk már pakolni (a 126 dobozomat), így aztán elég hamar bepakoltunk a kocsiba, és átszállítottuk magunkat az új helyre. Anya még a régi helyen maradt, egy kicsit takarítani, majd kb. 1 óra múlva ő is megérkezett. Ezidő alatt a fiúk (apa és tesóm barátja) felhozták a negyedikre minden dobozomat, én pedig a virágokat kezdtem rendezgetni. Ehhez volt a legkönnyebb hozzáférni, és így legalább azokat a dobozokat felszabadítottam. :)
A blogolós sarok :)
Elmentünk ebédelni, aztán újra belevágtam a pakolásba egyedül. Később még anyáék átjöttek, elmentünk a JYSK-be, ahol megvettük a függönyöket, apa feltette nekem, és egy kicsit még segítettek, mielőtt este 7-kor elmentek haza. Én még fél 10-ig megállás nélkül pakoltam, mire végeztem majdnem mindennel. Sajnos az utolsó néhány dobozra nem írtam fel, hogy nagyjából mi van bennük, de azért többé-kevésbé tudatosan tudtam kinyitni őket, és kipakolni belőlük.
KIK tárolók (a kávésdobozok 290/db, a nagyobb dobozok 630/db, a négyzetes pedig 520 ft-os áron kapható)
Elég hosszú, és fárasztó volt a vasárnapom, persze semmi reményem nem volt, hogy majd valami agypusztító tévézést vagy kis netezést csapjak, mert azt következő csütörtökig nem kötötték be, így hát amikor elfáradtam el is mentem aludni. Nem mondom, hogy minden 100%-ig oda került, ahol majd állandó helye lesz, de úgy érzem nagyjából mindent úgy fogok hagyni, ahogy vannak jelenleg. Azért abban a pár napban sem unatkoztam, amíg nem volt net, mert volt mit tenni. Többször jártam már a közeli KIK-ben, ahol szuper fém tárolók vannak, nem mellesleg töredékéért annak, amit pl. Intersparban, Tescoban lehet kapni. Egyik nap pedig kiolvastam egy 300 oldalas könyvet, ami nagy szó, hiszen nálam nagyon ritka az olyasmi, hogy egy könyv annyira megragadja a figyelmem, hogy egyszerűen tényleg nem tudom letenni és egy nap alatt kivégezzem. :)

Jelenleg ez a helyzet velem, a blogra folyamatosan készülnek az új bejegyzések! Ha bármi van, amiről szívesen olvasnátok, írjatok!

2 megjegyzés:

  1. Imádnivaló ez a falszín, és már most otthonos! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! nekem is nagyon tetszik, sokat dob ez a zöld. :)

      Törlés