2013. október 12., szombat

TUTORIAL: Splatter Nails

Ma azt terveztem megmutatni Nektek, hogy miként készíthettek egyszerűen splatter, vagyis szívószálas technikával készült körmöket. Ha szeretnétek ilyen manikűrrel hódítani, akkor nincs más dolgotok, mint ezt az egyszerű tutorialt követni, és kész is a kívánt hatás! :)
Mire is lesz ma szükség a manikűrhöz?
Alaplakk
Egy alapszín (tetszés szerint lehet bármilyen)
Néhány színes lakk (szintén tetszőleges)
Fedőlakk
Szívószál (2-3 db)

1. lépés:
Alapozzuk le a körmeinket a kedvenc alaplakkunkkal.
2. lépés:
Az alapszínt vigyük fel két rétegben, (vagy) amíg tökéletes fedést biztosít. Fontos, hogy hagyjuk teljesen megszáradni! (Ezért felvihettek egy gyors szárító fedőlakkot is, ha lassan száradó alapszínt használtunk alapnak.)
3. lépés:
A szívószálat mártsuk bele a választott lakkba, majd fújjuk a körmünkre, a kívánt hatás eléréséért. Ezt minden körömnél ismételjük meg, majd a további színekkel is járjunk el ugyanígy! Természetesen ajánlott a különböző színekhez különböző, tiszta szívószálat használni!
4. lépés:
Egy kicsit hagyjuk száradni a lakkokat, majd fedőlakkal fixáljuk a manikűrt. Ez nemcsak szép fényessé varázsolja a manikűrt, de védi is azt, így hosszabb ideig tudjuk élvezni a művünket! :)
Néhány hasznos tippet is megosztanék ma veletek, ezzel a manikűrrel kapcsolatban, mivel egy elég maszatolós munkáról van szó, így nem árt tudni ezt-azt!
1. Mindenképpen földön csináljuk a műveletet (már, ami a szívószálazást illeti), és jól fedjük le a talajt újságpapírokkal is, hiszen elég maszatolós munka.
2. Elég kontrollálhatatlan, hogy milyen formában, hova és mikor zuhan le egy adag lakk a körmünkre, így aki szereti az irányítást, annak nem kifejezetten ajánlom ezt a manikűrt, mert nehéz befolyásolni ezeket a dolgokat.
3. Nagyon maszatolós, én csupa körömlakk voltam a kezemen, egészen a könyökömig sikerült összekennem magam... ezért aztán azt is ajánlom Nektek, hogy olyan ruhában álljatok neki, amit nem sajnáltok, ha kicsit körömlakkos lesz. És érdemes egy kicsit várni, miután elkészültünk, hogy száradjon, és ne kenjünk össze lakkal mindent, ami a közelünkbe esik. :)

Végül, most is elkészítettem a letölthető verziót, amit bármikor, internet nélkül is elővehettek, és elkészülhet a manikűr! :)
Természetesen örülnék, ha elküldenétek az eredményeket e-mailben, vagy linkelnétek, amennyiben elkészítitek ezt a manikűrt! :)
Hogy tetszett a mai manikűr? Kipróbálnátok ezt a technikát?

4 megjegyzés: