2014. április 24., csütörtök

Könyvtárban jártam #2

Ma ismét a könyvtári szerzeményekről olvashattok a blogon. Úgy gondoltam, itt jelentkeznék az aktuális szerzeményekkel, és olvasás után írhatnék azokról, amik érdekelnek Titeket. 
Rachel Vincent könyvek:
Rachel Vincent-től ezek már nem az első könyveim, ugyanis a Lélekmentők és a Lélektolvajok című könyvek voltak tőle az elsők, amiket olvastam. Könnyed kikapcsolódásnak szánom ezeket, ugyanis érdekes történetnek tűnik ez a könyvsorozat is. Ez a sorozat vérmacskákról szól, akik alakváltók. A főhős kialakított magának egy világot, amelyben nincsen helye a családjának, és a falkájának, azonban haza kell térnie hozzájuk, mert kóborok vadásznak az olyan nőkre, mint ő, így veszélybe kerül az élete. A második könyv ezt a történetet viszi tovább.
Nalini Singh könyvek:
Nailini Singh az egyik olyan név az írók között, akiket nagyon megkedveltem, minden létező könyvét olvastam eddig. Így az "Egy világ - két faj - állandó küzdelem" című sorozatba is belekezdtem. Az első könyvet már ki is olvastam pár nap alatt, pedig nem vékony könyvecskéről van szó. Az alaptörténet, amelyen mindegyik könyv végigvonul: vannak a mentálok, akik minden érzelmet száműztek az életükből, vannak az alakváltók (akik lehetnek párducok, farkasok, de akár leopárdok is), és az ő világaik között ellentétek feszülnek. Az első könyvben Sascha-t ismerhetjük meg, aki kezdi azt hinni, hogy hibás, mert olyan dolgokat érez, amit egy mentálnak sem lenne szabad. Együtt kell dolgoznia a felettébb vonzó alakváltóval, Lucas Hunterrel. Nagyon érdekes cselekményszála van, egyáltalán nem lehet megszokottnak nevezni az eseményeket. Van benne némi felnőtt tartalom, de nem erre fókuszál a történet, ez csak amolyan kiegészítő szál.
Végül, de nem utolsó sorban, egy merőben más témájú könyv. A termékfotózás iskolája című darabra még Zitunál figyeltem fel, egészen pontosan tavaly nyáron írt róla. Amikor beiratkoztam a könyvtárba, akkor nagyon le szerettem volna csapni rá, hiszen nemrégiben került be a könyvek közé. Ez az egy példány volt belőle, és most sikerült. Eddig nagyon tetszik, az alapoktól kezd és közérthetően ír a fotózás világáról, arról, mire érdemes termékek fotózásánál odafigyelni, és hasznos tanácsokat is ad! Szerintem érdemes lehet arra, hogy legyen ebből a könyvből egy saját példány.
Például erre is jó a könyvtár, hogy felfedezzük, mi az, amire valóban érdemes pénzt áldozni, és mi az, amit elolvasunk, de nem feltételen szeretnénk, hogy otthon is porosodjon belőle egy példány.

Melyik könyvről érdekelne esetleg részletesebb élménybeszámoló?

3 megjegyzés:

  1. Rachel Vincent könyvek és a A termékfotózás iskolája érdekelne. :)

    VálaszTörlés