2014. november 20., csütörtök

Kedvenc új sorozataim

Nemrég érkezett az a kérés, hogy írjak egy kicsit a kedvenc új sorozataimról, ezért ma egy ilyen bejegyzést olvashattok. Hogy ne legyen nagyon hosszú poszt, így csak 5 kedvencet fogok ma bemutatni.

1. The 100:
Forrás
Egy nem is annyira távoli jövőben játszódik a sorozat, amikor az emberek már nem a Földön élnek, hanem egy űrállomásokból álló Bárkán. Mivel a Bárkán való életnek is vannak határai, így úgy dönt a vezetőség, hogy 100 'bűnözőt' leküld a Földre, hogy kiderítsék, lakható-e már. A Földre érkezve azonban folyamatos kihívásokkal találják szembe magukat a fiatalok.
Szerintem nagyon jó kis sorozat, tele érdekes kalandokkal, és nagyon tetszik az is, hogy mindenért küzdeni kell, Clarke pedig nagyon bátran kiáll az igazáért mindig, minden helyzetben. Már a második évadát vetítik a sorozatnak. :)

2. Once Upon a Time:
Forrás
A jelenleg a negyedik évadát élő Egyszer volt, hol nem volt címre fordított sorozat egy varázslatos világba vezeti a nézőket. Emma Swan nyugodtan éli életét, ám egy napon egy kisfiú kopogtat be hozzá, aki azt állítja, hogy az ő elhagyott fia. Elé áll azzal a történettel, hogy a mesekönyvében szereplő összes karakter Stroybrooke-ban él, és szükségük van a segítségére, hogy megtörjék a Gonosz Királynő átkát.
Kellemes néha kikapcsolni egy olyan sorozattal, amelyben meseszerű dolgok történnek és tényleg mindig tud újat mutatni, sokszor olyan dolgokat mutat, amikre nem is számítottunk. :)

3. Agents of S.H.I.E.L.D.:
Forrás
Coulson ügynök vezetése alatt egyesül egy új osztag a SHIELD-en belül, akik különleges eseteket vizsgálnak ki. Az első néhány részben új taggal bővül az osztag, aki a különleges küldetések alatt bizonyíthatja a ráteremettségét.
Az első évad végén nagyon sok érdekes dolog történik, amik miatt akár több részt is képes vagy egyhuzamban megnézni, hogy tudd, mi lesz a vége. Szóval izgi. :)

4. Buffy, a vámpírvadász:
Forrás
Nos, igen, ez egy nagyon régi sorozat, a 90'-es évek végén, a 2000-es elején játszódott. Akkoriban még nem nagyon néztem tv-t, na meg nem is sokat értettem volna belőle, de most elővettem ezt a sorozatot és nagyon tetszik. Buffy az egyetlen, aki a vámpírokkal és gonosz szerzetekkel felveheti a harcot. Ebben a feladatban segítői is akadnak, a barátai és az őrző személyében. 7 évadon keresztül futott, elég népszerű sorozatnak számított, megítélésem szerint.

5. Angel:
Forrás
Végül, szintén egy régi sorozat, az Angel, akinek személyét David Boreanaz alakította. A Buffy-val való szakítás után Angel Los Angelesbe költözik, ahol belekezd a különleges ügyek kivizsgálásába, és azoknak az embereknek kezd segíteni, akik erre szorulnak. Meg is nyitja az Angel nyomozóirodát, ahol a barátai segítségével kezd el tevékenykedni. 5 évadot élt meg a sorozat.

Ennyi lett volna a mai ajánló, remélem tetszett nektek! Ismeritek ezeket a sorozatokat? Szeretitek őket?

5 megjegyzés:

 1. A Once upon a time-ot olyan régóta szeretném már elkezdeni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. akkor itt az ideje. :) üde színfolt ez a sorozat a többi között, az biztos! :)

   Törlés
  2. Csatlakozom Gabicához, ami késik nem múlik.

   Törlés