2015. január 29., csütörtök

A könyvmoly TAG

A minap egy számomra is nagyon kedves témáról olvastam Zitunál, ami nem más, mint az olvasás. Akárcsak ő, én is nagyon szeretek olvasni a szabadidőmben (amiben mostanában nem szenvedek hiányt, szerencsére), így gondoltam én is kitöltöm a Könyvmoly tag-et (azaz kérdezz-felelek).
Forrás
1. Hogy találsz új olvasnivalókat?
Sokszor a könyvtárban szoktam körülnézni, és aminek a címe, borítója elnyeri a tetszésemet, azt meg szoktam nézni kicsit jobban is. Néha a neten nézelődök a könyvesboltok honlapjain, és itt bukkanok rá új könyvekre. Ezeknek mindig utánanézek, hogy a könyvtáramban megtalálhatóak-e.

2. Miért kezdtél olvasni?
Sok szabadidőm volt, és mindig szerettem a jó könyveket. Sajnos a kötelező olvasmányok nem igazán kedveltették meg magukat velem, aminek szerintem többnyire az volt az oka, hogy olyan könyveket és történeteket kellett elolvasnunk, amiket lehet akkoriban még nem értelmeztünk jól. Volt már velem olyan, hogy egy kötelező olvasmányt vagy bármilyen könyvet évekkel később újraolvastam, és nagyon meglepő volt számomra, hogy teljesen másképp láttam, értelmeztem.

3. Hogy változott az ízlésed az elmúlt évek során?
Úgy érzem, hogy sokkal több típusú könyvre nyitott vagyok már, a drámaibb írásokat is ugyanúgy tudom értékelni, mint a könnyedebb hangvételű könyveket. De a pszichológiai témákat boncolgató könyvek sem állnak messze tőlem, van is a témában már néhány könyvem.
Forrás
4. Milyen gyakran veszel könyveket?
Nem elég gyakran. Sajnos egyre drágábbak a nyomtatott alapú könyvek, és bár nagyon szeretem a könyveket, azért a környezetünkre is gondolok. Ezért járok könyvtárba, hiszen olyan sok könyvet kivehetek, amennyit csak akarok egy könyv áráért. Elég jó üzlet. :)

5. Hogyan reagálsz, ha nem tetszik egy könyv vége?
Magamban megjegyzem, hogy ez így érdekes végjáték lett, de nem idegeskedem rajta.

6. Meg szoktad lesni a könyv végét?
Nem. Csak azt szoktam megnézni, hogy hány oldalas.

7. Puha borító vagy kemény kötés?
A puha borítót jobban szeretem, kevesebb helyet foglalnak úgy a könyvek a polcon és még valamivel olcsóbbak is, mint a kemény kötésű társaik.
Forrás
8. Hol és mikor olvasol a legszívesebben?
Nem vagyok bkv-n olvasós típus, inkább otthon, a 3 órás hazautazásokon a buszon szeretek olvasni és nyáron napozás közben is.

9. Mik azok a hülye apróságok, amik a legjobban kiborítanak egy könyvben?
A sok helyesírási hiba, a következetesség hiánya.

10. Mi az, amivel azonnal rabul ejt egy könyv?
Izgalmas cselekmények, kiszámíthatatlanság, de ugyanakkor nem veszti el az érdeklődésemet.

Ha tetszett nektek a bejegyzés, írjátok meg, mi az, ami a legérdekesebb volt számotokra a válaszaim közül! És ha van kedvetek, töltsétek ki ti is!

2 megjegyzés: