2015. július 30., csütörtök

Teljes kiőrlésű mézes barackos muffin recept (clean eating)

A mai bejegyzésben egy receptet osztanék meg veletek, amit bátran elkészíthettek ti is, hiszen olyan alapanyagokat használtam benne, amik jónak számítanak. Mindjárt mondom is, de előtte egy saját képet is mutatok a muffinról. A recept egyébként egy angol nyelvű blogról származik, tehát nem saját ötlet.

Hozzávalók (12 darabhoz):
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1 evőkanál kókuszolaj vagy sütőmargarin, olvasztva
1 nagy tojás, szoba hőmérsékletű
1 evőkanál vanília aroma
fél bögre méz (100 ml)
fél bögre alacsony zsírtartalmú görög joghurt (100 ml)
fél bögre zsírszegény tej
4-5 őszibarack kockákra vágva

Melegítsük elő a sütőt 170° C-ra, és közben kenjünk meg vékonyan egy sztenderd 12 darabos muffinformát kókuszolajjal. Ez majd megakadályozza, hogy beleragadjanak a muffinok, de ha szeretnéd, akkor használhatsz muffinpapírt is a formákban.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy nagy tálban keverjük össze a kókuszolajat, a tojást és a vanília aromát. Öntsük bele a mézet és a joghurtot, és addig keverjük kézi mixerrel, amíg homogén állaga lesz. Közben rakjuk bele a száraz hozzávalókat, és a tejet, és keverjük homogén masszává. 
Ekkor jöhet bele a barack, amit szintén keverjünk el, hogy mindenhova kellő mennyiség kerüljön.
Ha kész vagyunk, helyezzük el a muffinformában egy evőkanál segítségével a számunkra kívánatos mennyiséget. Egy dologra érdemes figyelni: ne töltsük tele a formát, mert sülés közben még megnő egy kicsit a muffin.
Körülbelül 30 perc után nézzünk rá, hogy elkészült-e, és amikor késznek ítéljük vegyük ki hűlni, 5 percet várjunk legalább, míg kivennénk a formából!

Némi infó a tápértékekről:
Egy darab muffin tartalmaz:
145 kalóriát, 
1,9 g zsírt (amelyből telített zsírsav: 1,2 g, telítetlen zsírsav: 0,4 g)
28,9 g szénhidrátot (amelyből élelmi rost 2,7 g, cukor 13,9 g)
4,6 g fehérjét.

Ha elkészítitek, ne felejtsetek el írni, hogy milyen volt! :)
Én ezt a muffint készítettem el az utolsó munkanapomra, és nagy sikert aratott, nagyon jól esett, hogy hamar elfogyott. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése