2015. augusztus 4., kedd

Teljes kiőrlésű cukkinis banános muffin recept (clean eating)

A clean eating jegyében készítettem el a búcsú muffinokat a munkahelyemen töltött utolsó napomra, és mivel gondoltam ti is szívesen olvasnátok egészséges recepteket, így megosztom a cukkinis-banános muffint is veletek.

Hozzávalók (10 darabhoz):
1+1/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál szerecsendió
1/4 teáskanál só
1 evőkanál kókuszolaj vagy sütőmargarin, olvasztva
1 nagy tojás
2 teáskanál vanília aroma
fél bögre összetört banán (kb. 1 közepes banán)
2 evőkanál méz
1/4 bögre zsírszegény görög joghurt (50 ml)
3/4 bögre aprított cukkini (1 salátacukkini elég hozzá)

Melegítsük elő a sütőt 165° C-ra, és közben kenjük meg vékonyan a muffinformákat kókuszolajjal, hogy ne ragadjanak bele a muffinok, de ha szeretnéd, használhatsz muffinpapírt is ehhez a művelethez.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a kókuszolajat, a tojást és a vanília aromát. Tegyük bele az összetört banánt, a mézet és a joghurtot, majd addig keverjük a kézi mixerrel, amíg jól eloszlik benne minden összetevő. Keverjük hozzá a száraz alapanyagokat, majd ha már homogén állagú, adjuk hozzá az aprított cukkinit.
Egy evőkanál segítségével adagoljuk a muffinformába a tésztát, majd toljuk be a sütőbe sülni.
22-25 perc sütés után nézzünk rá, hogy elkészültek-e a muffinok. Ha bizonytalanok vagyunk, egy fogpiszkáló segítségével megnézhetjük, hogy még nedves-e belül a muffin. Legalább 5 percig hagyjuk hűlni, ha elkészült, csak ezután vegyük ki a formából.

Némi infó a tápértékekről:
Egy darab muffin tartalmaz:
126 kalóriát,
2,5 g zsírt (amelyből telített zsírsavak: 1,2g, telítetlen zsírsavak: 0,9 g),
23 g szénhidrátot (amelyből élelmi rost: 3,1 g, cukor: 6,8 g),
4,3 g fehérjét.

Ha elkészítitek, ne felejtsétek el megírni, milyen volt! :)
Ez volt az egyik muffin, amit elkészítettem az utolsó munkanapomra és igen hamar elfogyott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése