2015. október 5., hétfő

Őszi trendszínek 2015

A Pantone-tól már megszokhattuk, hogy előrukkolnak az év színével, de szerintem nem sokan szoktuk figyelni a szezonális, vagyis az évszakokra lebontott trendszín összeállításukat. A mai bejegyzésben megkísérelem bemutatni Nektek a Pantone által összegyűjtött őszi trendszíneket, amit akár a Glamour-napokon már hasznosíthattok is!

Kezdjük az elsővel, az úgynevezett Szárított Gyógynövény színnel!
Úgy tűnik nekem, hogy igen találóra sikeredett a szín neve, hiszen valóban emlékeztet a szárított gyógynövényekre. Egy olíva zöld színről van szó, amiről még sokaknak eszébe juthat a katonai ruházat, a military minta, de a szafari is. Mára már sokkal többet jelent ugyan ezeknél, ha egyszerűen akarjuk megmagyarázni, hogy milyen is ez a szín, ezekkel a jelzőkkel könnyen leírható.

A következő szín a Sivatagi Zsálya.
Egy kicsit zöldes beütésű szürke árnyalatról van szó, amit a Pantone az ideális semleges színnek titulált. Ez a szín azért is lehet jó választás, mert könnyen kombinálható bármely színnel, akár erőteljes királykékkel, pinkkel, pirossal, de az előző "szárított gyógynövény" színnel is jól néz ki.

A Viharos Idő is egy szürke szín, ami az ősszel trendinek számít majd.
Ha ezt a színt látom, egyszerűen London borús, esős utcái jutnak eszembe. Az Angliában oly gyakori borús idő ihlethette a névadást, hiszen ilyenkor minden annyira szürke, egyesek szerint még unalmas is. Van egy kis kékes felhangja, és akárcsak az előző szín, ez is könnyen beépíthető a ruhatárunkba, hiszen remekül kombinálható. Az outfit-ünkben maradhatunk a szürkéknél, de a szettünket feldobhatjuk élénk színekkel is.

A következő a Barnás-sárga Tölgy névre keresztelt szín.
Ez a szín abszolút a homokra emlékeztet, ami a sivatagokban mindent beborít. A Pantone leírása alapján ez a szín egy vihar utáni napsütést elevenít meg, jó érzéseket és reményt hozva magával. Ez is egy népszerű szín, ha arra gondoltok, hogy az őszi kollekciók nagy része felvonultat nem egy ilyen színű ruhát.

Az év színének is kikiáltott Marsala még mindig hódít!

Amennyire az év elején nem tetszett ez a szín, most annál jobban odáig vagyok érte. A bordó, burgundi és téglavörös ruhákkal tele vannak már az üzletek, nagy örömömre. Ez a szín egy borvörös-barnás árnyalat, ami  egy laktató étkezés melegségét és gazdagságát hozza magával - vélik Pantone-ék. Mindenesetre, biztosan találtok olyan árnyalatot, ami jól áll nektek, ha másban nem, hát sminktermékekben!

A Biscay Öböl szín is érdekesnek ígérkezik!
Ez a fajta kék szín valóban emlékeztet egy öbölre, de valahogy sokkal vibrálóbb színnek látom, töményebben érvényesül. A kék mellett a zöld is igen erős, erre a színre a teal szót szokták használni, ami magyarul kékeszöld, de az angol szó talán jobban leírja. Nyugtató hatású szín, ami a trópusi vizeket idézi, és egy olyan világba kalauzol, amely kellemes és hívogató. 

Nézzük a Tükröződő Tó nevű árnyalatot!
Kifejezetten férfias, mélykék színt takar a "tükröződő tó" elnevezésű Pantone árnyalat. Az a fajta szín, ami inkább sötét szettekben mutat jól. Ha a Pantone meghatározását nézzük, akkor ez egy komolyságot, hitelességet sugárzó árnyalat, ami a stabilitás és biztonság iránti vágyunkat sugározza.

A Kadmium Narancs az egyik élénkebb, színesebb árnyalat, amely idén ősszel trendi lesz.
Személy szerint örülök, hogy van néhány vidámabb szín is a trendi színek között. Nem vagyok a narancssárga nagy rajongója, de ez az árnyalat visszafogottabb, akár még barackosnak is nevezhető. Akár önmagában, akár más színek kiegészítéseként viseljük, optimizmust, jókedvet sugároz, emellett játékos, meleg színként gondolunk rá.

A Kasmír Rózsa a nevével ellentétben inkább lilás árnyalat.
Bár a Pantone szerint ez az árnyalat rózsaszín, én inkább lilás beütést vélek benne felfedezni, mint rózsaszínt. Ez az a szín, ami körömlakkban például nekem nem tetszik, szerintem a bőrszínemhez nem illik. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az őszi időszakban ez az árnyalat is népszerű lehet. Bár én még nem futottam bele a ruházati üzletekben ilyen színű ruhadarabokba, van benne lehetőség, és bizonyos bőrszínekkel kifejezetten jól tud mutatni. Nem is beszélve arról, hogy az őszi borongós napokban jól esik színesebben öltözni.

Végül lássuk az Ametiszt Orchidea színt!

Kellemes középlila árnyalat, ami különleges, izgalmas színfolt az őszi trendszínek között. Vidám, vibráló színnek látom, ami szintén nem áll jól mindenkinek. Örülök, hogy bekerült néhány ilyen élénkebb árnyalat is a trendszínek közé, bár az utóbbi színek közül egyiket sem fedeztem még fel az üzletekben ruhákon.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Marsala minden árnyalata hódít, emellett megtalálhatóak még a teveszín, mustár sárga, sötétkék, khaki színű ruhák is.
Glamour-napokon melyik színre fogtok vadászni az őszi trendszínek közül? Melyik tetszik legjobban Nektek?

4 megjegyzés:

 1. Eléggé sápasztanak ezek a színek, talán még a lila, ami tetszik és jól is áll.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ha tetszik valamelyik szín annyira, hogy szeretnéd becsempészni a ruhatáradba, és úgy érzed, hogy sápasztanak, akkor érdemes nadrágok, szoknyák formájában beépítened. :) persze ez csak egy tipp, nyilván akkor hasznos, ha egyébként nagyon tetszik egy szín. :)

   Törlés
 2. Cadmium Orange és Amethyst Orchid, ez a kettő kedvenc :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. olyan vibráló árnyalatok, hozzád tök jól illenének. :)

   Törlés