2015. november 6., péntek

Ötletsarok: DIY ajándékok Karácsonyra

A mai bejegyzésben saját készítésű ajándékokra adok Nektek tippeket, konkrétabban olyan egyszerű, de mutatós DIY ötletre, amivel mindenféle tárgyakat tudtok díszíteni. Nem feltétlenül csak karácsonyi ajándéknak tökéletes, hanem bármilyen más ünnepre is, akár csak úgy alkotni magadnak valami szépet.
Hozzávalók:
- kiürült gyertyás üvegek
- festék spray
- cellux
- gumikesztyű
- és egy olyan hely, ahol bátran fújkálhattok, nem lesz gond, ha valamit véletlenül összefestékeztek

Hogyan működik?
1. Nagyon egyszerű ez a kis DIY, ugyanis annyi a dolgotok, hogy celluxszal tekerjétek körbe az üveget ott, ahol nem szeretnétek, hogy festékes legyen. Számtalan mintát meg lehet ezzel a technikával valósítani, még én is készülök néhány újabb ötlettel. Fontos, hogy az üveg belsejét is tömjétek ki papírral, és amennyire lehet ragasszátok körbe, ha nem akarjátok, hogy festékes legyen.
2. Ha ezzel kész vagytok, jöhet a festés! Én ajánlom a gumikesztyű használatát eközben, mert igen könnyen összekenődhet az ujjunk, így ezt kivédendő, tényleg húzzatok valamit az ujjaitokra! :) Az általam használt festékspray-k közül az arany (ez Lidl-ös, mostanában volt kapható) két réteget igényel, az ezüst viszont már egy rétegben is szépen tud fedni (ezt a Kreatív Hobbyban vettem).
3. Hagyjátok száradni, ezt legjobban fejjel lefelé elhelyezve tudjátok megtenni. Legalább 10-15 percig hagyjátok magára.
4. Ha már nagyjából megszáradt, próbáljátok meg leszedni a celluxokat. Ehhez a lépéshez javasolnám, hogy a cellux végét ragasztáskor úgy fixáljátok, hogy azt könnyen fel lehessen nyitni és letépni az üvegről. Pl. úgy, hogy hagytok egy kis részt visszaragasztva magához.
5. Ha leszedtétek a celluxot, még hagyjátok száradni, olyan fél óra alatt biztosan megköt a festék.
6. Ha azt tapasztaljátok, hogy a cellux mellett kicsit elkenődött a festék, akkor valami acetonos termékkel (pl. körömlakklemosó) óvatosan igazítsátok ki a mintát.

Felhasználási módok (tippek):
 • gyertyatartó
 • levendula váza
 • ecsettartó
Ezen kívül biztosan van még számtalan variáció, amire nem is gondoltam, viszont én ezekre fogom biztosan használni az elkészült üvegcséket. :) 
A projekt költségigénye: festék spray ~ 1.199 Ft (200/400 ml-es festék) 
Ha belegondoltok, ez a fajta festék számos DIY projekthez felhasználható, így szerintem abszolút megéri.

Hogy tetszik Nektek ez a DIY bejegyzés? Szeretitek a praktikus, egyedi, saját készítésű dolgokat?

2 megjegyzés:

 1. Csinos! Sok praktikus tanácsod adtál az elkészítéshez :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm, örülök, ha így gondolod! :) csak úgy tudok igazán jól írni egy-egy DIY-ról, ha azt én is kipróbáltam. :)

   Törlés