2015. december 17., csütörtök

DIY: karácsonyi dekorfa

Még tavaly év elején készítettem ezt a dekorfát magamnak, mondván, hogy nem tudok hely hiányában karácsonyfát állítani az albérletben. Szerettem volna ennek ellenére valami olyan igazán téli dekorációt készíteni, ami kellőképpen karácsonyi hangulatba hoz.

Mire lesz szükséged ehhez a DIY-projekthez?
 • hungarocell gömb (amilyen méret szimpatikus)
 • karácsonyfa gömbdíszek
 • ragasztópisztoly/pillanatragasztó/hobbi ragasztó
 • pálca
 • a gömbökkel és a cseréppel harmonizáló színű szalag (ezt a pálcára kell tekerni)
 • cserép/kaspó
 • nehezék a cserépbe, hogy ne dőljön össze-vissza a dekorált hungarocell gömb
1. Első lépésként szerezzük be az összes hozzávalót, majd kezdjük el a karácsonyi díszekről leszedni a függőt. Ez egyszerűen fog menni, semmi extra tudás, vagy erőkifejtés nem kellett hozzá.
2. Ha ez megvan, a hungarocell gömbhöz rögzítjük a díszeket, olyan elrendezésben, ahogy nekünk szimpatikus. Minden gömbnél várjunk néhány percet, amíg nagyjából megköt a ragasztó, én többször is pihenni hagytam, két nap alatt készültem el vele kb.
3.  Ha elkészültünk a díszek rögzítésével, jöhet a hurkapálca, vagy egyéb pálca, amit szalaggal körbetekerünk. A szalaggal való díszítés történhet teljes felületen való ragasztással, de akár úgy is, hogy csak a két végén ragasztjátok le.
4. A pálcát a gömbbel rögzítjük, ezt követően pedig a cserépbe is elhelyezünk egy hungarocell tömböt, amibe szintén rögzítjük. A hungarocell tömb köré nehezéket helyezünk, nálam ez homok, kő és kőtörmelék volt.
5. A kőtörmelékkel fent is kibéleljük a cserepet vagy kaspót, amit választottunk, hogy a díszített gömb ne dülöngéljen. Bizonyos fokig fog mozogni a gömb, de amikor a helyére teszitek, és nem piszkáljátok, tökéletesen meg fogja tartani magát. A mozgást maximum úgy lehet kikerülni, ha a kaspóhoz/cseréphez készítetek megfelelő méretű agyagtömböt, amibe a pálcát rögzítitek.
Ha kész vagytok, akkor valami ilyesmit kell kapnotok végeredményül! :)
Remélem tetszett Nektek a tutorial, ha van kedvetek, készítsétek el Ti is!

2 megjegyzés:

 1. De jól megy a falhoz a színvilága :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi! :) egyébként nem direkt, de ez volt a legszebb dísz a választékból, amikor csináltam. :)

   Törlés