2016. január 11., hétfő

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

A cím ugyan csalóka lehet, de a mai bejegyzésben nem arról lesz szó, hogy miképp kövessünk el egy gyilkosságot, hanem az egyik kedvenc új sorozatomat mutatom be Nektek, ami a "Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?" címet viseli.
Forrás
A How To Get Away with Murder 2014 novemberében indult az amerikai abc csatornán, és Magyarországon is ekkortájt kezdték el vetíteni az AXN-en. Nagyon hamar megszerettem, nem tudtam megvárni a magyar szinkronos részeket, így online folytattam a sorozat nézését.
Forrás
A sorozat Annalise Keating egyetmi professzor és ügyvéd, és az ő jogászhallgatóinak története. A "Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot" elnevezésű szemináriumon Keating professzor a saját esetein keresztül mutatja be, hogy milyen ügyvédi módszereket lehet bevetni annak érdekében, hogy a gyilkosságot megússzák. Az első évadban motivációként öt hallgatónak ad lehetőséget, hogy bekerüljön a saját ügyvédi irodájának csapatába, akikkel újabb és újabb eseteket dolgoznak fel.
Az első évadban az fogott meg, hogy kiszámíthatatlan volt, izgalmas, már az első résszel odaszegezett a képernyő elé, és eszembe sem volt felállni, vagy tenni-venni miközben néztem. Az első részben is történt már olyan esemény, ami kíváncsivá tett, ez az eseményszál végigkísérte az egész évadot, és csak fokozatosan tudtuk meg, mi is történt pontosan.
Forrás
A második évad szintén hihetetlen izgalmakat tartogatott, most éppen szüneten van a sorozat, és a befejező néhány részt február 11-től vetítik majd. Az első néhány részben az előző évadban történt egyik eseményszállal foglalkoztak jobban, aztán jött egy újabb hihetetlennek tűnő dolog, amire a 9.-ik rész végére fény derült.
Ha egy fordulatokban gazdag sorozatot szeretnétek nézni, akkor ezt nagyon tudom ajánlani! A sorozat előzeteseiben gyakran használják az "állad is leesik" kifejezést a sorozat újabb és újabb részeire, és ez abszolút helytálló kijelentés! :) A főszereplő, Viola Davis ebben a sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat nyert, ezzel ő lett az első afro-amerikai színésznő, aki Emmy-t nyert legjobb színésznő, dráma kategóriában! Erről a beszédét itt nézhetitek meg, ami szerintem csodálatos volt! :)

Ismeritek, szeretitek ezt a remek sorozatot Ti is?

4 megjegyzés:

 1. Nem ismerem, de köszönöm a tippet. Jelenleg Shameless-t nézek, de ha befejeztem gyorsan el kezdem ezt is.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nincs mit! remélem ez is tetszeni fog. :)

   Törlés
 2. Nahát, nem ismertem, ha ráérek, megnézem, szeretem az ügyvédes sorozatokat. Shameless is jó, amit bokorbogi93 említ :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. érdemes nézni, izgalmas sorozat :)

   Törlés