2016. január 18., hétfő

Könyvélményeim #4: A test könyve (Cameron Diaz)

A mai bejegyzésben egy olyan könyvről olvashatjátok a véleményemet, amit még decemberben olvastam ki. A könyvtárban sokszor megakad a szemem olyan könyveken, amikről még nem hallottam, olvastam. Így történt ez Cameron Diaz könyve kapcsán is.
A könyv leírása:
"Cameron Diaz elárulja a titkot, hogyan lehetünk szebbek és egészségesebbek!  A test könyve a világsztár személyes tapasztalatain és tudományos tényeken alapuló program, amely bemutatja az egészséges étkezés, a testmozgás és a lelki boldogság összefüggését. Cameron Diaz megtestesíti a női ideált, akit mindenki csodál és irigyel. Könyvében bevallja, hogy korábban ő sem ügyelt étkezésére. Amióta először olvasott arról, hogy milyen szoros az összefüggés az étkezés és a test egészsége között, azóta ez kiemelten fontos számára. Alapjaiban változtatta meg életmódját, folyamatosan tanulja, hogyan kell egészségesen étkezni, mozogni és vigyázni a testére. Cameron Diaz könyve nem egy rövid "csodakúrát" ajánl, hanem bemutatja és megmagyarázza, hogy hogyan gondolkozzunk másképp az étkezésről, testmozgásról. Tudjunk meg többet a testünkről - váltsunk életformát, hogy egészségesebbek, erősebbek és szebbek legyünk!"
Az első rész a táplálkozásról szól, ami talán az egyik legfontosabb része az egészséges életmódnak. A testünk működésén keresztül vezet végig az egészséges életmód felé vezető úton, úgy, hogy az minden korosztály számára érthető legyen. A személyes példákon keresztül is a helyes út felé terel, hiszen bizonyítja, hogy bár túlnyomó többségben a cukrok és lisztek, az egészségtelen ételek vesznek körül minket, mégis van lehetőségünk változtatni a szokásainkon. Ír arról is, hogy korábban pontosan az ilyen ételek rabja volt, ezzel pedig úgy érezhetjük, hogy közel áll hozzánk, és pontosan érti a mindennapi nők problémáit. Hiszen ő maga is egy mindennapi nő, csak ő éppen híres is.
A második rész a mozgás fontosságát és rendszerességét veszi górcső alá. Azt mutatja meg ebben a részben, hogy milyen hatással van a mozgás, a nyújtás a testünkre, a szervezetünkre. Annak, aki ugyanis az életmódján szeretne változtatni, a mozgás is kiemelt szerepet kell(ene), hogy kapjon.
Végül az utolsó részben az önismeret, az önbizalom, és az önfegyelem témájában nyújt információkat.

A könyv első részében számomra zavaróan sok helyesírási hiba volt, nem igazán akartam folytatni a könyvet, de kíváncsi voltam, hogy milyen lesz, ezért ez nem tántorított el, csak bosszantott. A fordító vagy nagyon összecsapta ezt a részt, vagy nem kapcsolta be az automatikus helyesírás ellenőrzést! Mindenesetre a könyv többi részében már nem volt ilyen sok hiba.
Alapvetően tetszett ez a könyv, de inkább azoknak tudnám jó szívvel ajánlani, akik még csak most kóstolgatják az egészségesebb életmódot. Volt benne számomra is használható újdonság, és az is kellemes élmény volt, hogy -bár a könyv könyvtári- még mindig szuper állapotban van, és új könyv illata van, amit szeretek. :) A fiatalabb generáció sok hasznos információt találhat a könyvben, így nekik mindenképpen ajánlanám ezt a könyvet!

Olvastátok Cameron Diaz könyvét?

3 megjegyzés:

 1. Biztosan jó könyv, hasznos is. De pár gondolatot hadd írjak. Neki az a munkája, hogy jól nézzen ki, pénze is van hozzá. A legtöbb embernek nincs. Akinek meg van, az úgyis megveszi a fitneszbérletet, a halat, pulykát, a teljes kiőrlésűt és zöldségeket. Nálunk a legtöbb pénz kajára megy, szerintem mindenkinél. Amin viszont lehet változtatni: kevesebb cukor, só-tényleg csak szokás kérdése. Mióta megvan a kontaktgrill, azóta fasírtot is azon sütök, olaj szinte nem is kell, tiszta spórolás. Ha tehetjük, gyalogoljunk. Eszem megáll, amikor kisvárosban a 10 percre lévő intézménybe autózik valaki. Ez is rossz szokás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet.
   ahogy a bejegyzésben is írtam, annak ajánlanám igazán, aki még nem olyan jártas az egészséges életmód világában, illetve a nálam fiatalabb korosztálynak.
   amin lehet változtatni, az a cukor és liszt teljes elhagyása. több zöldség, gyümölcs. és ez nem kerül többe, ha a végeredményt nézed: egy egészséges test. persze, nem kell mindenkinek az egészséges életmódot követnie, de abszolút kifizetődő hosszú távon.

   Törlés
  2. Szerintem rövid távon is kifizetődő :) Jobb közérzet, állóképesség, szebb bőr stb. Csak előnye van, minden apróság számít.

   Törlés