2016. február 25., csütörtök

Clean eating recept: Epres-banános muffin

A mai bejegyzésben egy új receptötletet osztok meg veletek, ami egy epres-banános muffin receptje. Valahol, valamikor elkezdtem nagyon megszeretni a muffinokat, sokszor készítek ilyen-olyan muffint, akár vendégváró sütinek, akár magamnak. Ha valami egészséges süteményre vágytok, akkor ezt bátran merem ajánlani!
Hozzávalók (10 darab muffinhoz):
150 g teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál só
1 evőkanál kókuszolaj
1 nagy méretű tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
1 db közepes méretű banán (pürésítve)
2 evőkanál méz
50 g natúr joghurt (Pilos 0,1%-os, 400 grammos kiszerelést tudom ajánlani)
eper (kb. 10-12 darab vagy ízlés szerint)
Az elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 160-165°-ra, közben kenj ki 10 darab muffin formát vagy béleld muffin papírral.
2. Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat.
3. Egy másik tálban keverd össze a nedves alapanyagokat, az epret kivéve. Ha ezzel megvagy, jöhet a száraz anyagok és a nedves anyagok összekeverése, épp addig, amíg homogén állaga lesz. Az epret ekkor helyezd bele, és óvatosan keverd össze a masszával.
4. Egyenlő arányban oszd el a keveréket a muffin formákban.
5. Végül 160-165°-ra előmelegített sütőben süsd meg a muffinokat 20-25 perc alatt.

Végül, az elmaradhatatlan tápanyag információ:
Egy darab muffin tartalmaz:
Energia: 106,4 kcal,
Fehérje: 3,245 g,
Zsír: 1,78 g,
Szénhidrát: 19,57 g.

Ha kipróbáljátok a receptet, írjátok meg, hogy ízlett! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése