2016. március 8., kedd

YLKA design studio - FIBULA, ZAGABO & ANTRÉ divatbemutatón jártam

2016. március 4-én, pénteken került megrendezésre az YLKA design studio-ban az Antré, Zagabo, Fibula tavaszi-nyári kollekcióinak egybevont divatbemutatója. A szervezők meghívtak az eseményre, és én boldogan vissza is igazoltam a részvételi szándékom. Eddig az alkalomig nem volt lehetőségem még divatbemutatón részt venni, így ez merőben új terület volt számomra. A mai bejegyzésben engedjétek meg, hogy bemutassam ezt a három márkát, majd magáról a divatbemutatóról is olvashattok.

FIBULA
A FIBULA márkát 2012-ben, ketten alapítottuk. Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya. 2011-ben diplomáztunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán. Első önálló kollekciónk a 2013-as év tavasz-nyári szezonjára készült. Kollekcióink egyedi világot tükröznek a különleges technikáknak, szabásvonalaknak, anyagoknak köszönhetően. Legfőbb törekvésünk, hogy minden kollekciónkkal értéket hozzunk létre. A letisztult formák, a kényelem és a hordhatóság fontos szempont a tervezés során.  A Fibula olyan nőket szeretne látni a világban, akik kiegyensúlyozottak, bátrak, nyitottak, szeretnek kísérletezni és nem félnek ezt a külsejükkel is kommunikálni. Fontos számukra  a minőség, mert úgy érzik, megérdemlik. A fibula, latin szó, jelentése kapocs, összekötő. A FIBULA márka kapocs a tradicionális és kortárs design között, valamint a magyar és a világ tendenciák között.
FIBULA_SS 16 / HEAT kollekció hangulatát a forró nyári napok, a marokkói táj és a testet lágyan körülölelő rusztikus textilek határozzák meg. Natúr lenvászon és szellős pamut anyagok alkotják az öltözékek alapjait. A fazonok finoman követik a test vonalát teret engedve a szabad mozgásnak, mint ahogy a hőségben is a legkényelmesebb lenge nyári ruhánkat szeretjük viselni. A natúr homok színeket a naplemente narancsos árnyalataival élénkítjük, amit a komplementer kék párjával hangsúlyozunk. Számunkra most különösen érdekes, hogyan tudjuk vegyíteni a különböző kultúrák minta- és formakincseit. A marokkói diszítőművészet iszlám gyökerekkel rendelkezik, ami a geometrikus mintázatként az épületeken, de a textilművészetben is megjelenik. Ezekkel az elemekkel fűszerezzük meg idén a FIBULA nőre jellemző letisztult stílust. A finom, kidolgozott részletekre nagy hangsúlyt fektettünk, ilyen a kézi rojtozás, a rojtok csomózása és gyöngyözése, a szabásmintába rejtett csillag mintázat, az élénk színű kötelek használata kiegészítőként. A mintázatok többféle formában érvényesülnek a kollekcióban, használunk szabad festésű nyomott mintát, egyszerű csíkos mintát, csíkos mintát forgatva szabással, illetve különböző anyagokból szabással kialakított motívumokat.
info@fibula.hu
Instagram: @fibulafashion

ZAGABO
2016SS - PHUE kollekció és STRAPPS kiegészítő
Sokaknak egy új kollekció megjelenésénél a legégetőbb kérdés, hogy mi inspirálta a tervezőt. Szabó Gabi, a zagabo tervezője azonban inkább annak örül, ha ruháiból mindenki saját inspirációkat tud meríteni. Amíg a zagabo 2016-os tavasz/nyári PHUE kollekciója eljutott a kifutóig, sokféle asszociáció hangzott el az öltözékekkel kapcsolatban Wimbledon gyepétől a hófehér görög tengerparti házakig. A csapat számára nagy öröm volt látni, hogy a szettek hangulatokat ébresztenek, beindítják a fantáziát és többfajta értelmezési lehetőséget tartogatnak. Mindenkinek a sajátját. És ezzel a tervező el is érte a célját, hiszen a zagabo kollekcióknak sosem az a feladata, hogy a designer érzéseit éljék meg a ruhák viselői, hanem, hogy saját személyiségét és saját világát tudja kiteljesíteni velük. A kollekció darabjai itt tekinthetőek meg: http://www.zagabo.com/hu/collection/1/2016_tavasz-nyar_phue
A kollekción kívül a zagabo egy másik újdonságot is bemutatott a mostani premieren. Hosszas, titkos fejlesztés után itt az első zagabo kiegészítő. Tervezésénél az volt a szempont, hogy egyszerűen lehessen viselni, a zagabotól megszokott módon könnyen lehessen kezelni és bárki villámgyorsan feldobhassa vele a legegyszerűbb darabjait is. Megszületett hát a zagabo STRAPPS. A STRAPPS két különböző szélességű derék- és egy csipőváltozatban, végtelen szín- és mintakombinációban, többfajta szövet és bizonyos darabokban bőr felhasználásával készül. Így mindenki megtalálhatja a stílusához és gardróbjához illő STRAPPSokat. A STRAPPS oldalát itt találod: 
Instagram: zagabodesign
email: info@zagabo.com

ANTRÉ
Laza. Vagány. Nőies.
Az ANTRÉ fő irányvonalának a sportos eleganciát tűztük ki, azokra az aktív életet élő hölgyekre gondolva, akiknek ebben a rohanó világban kényelmes, ugyanakkor egyedi darabokra van szükségük. Az hogy valami laza, még nem jelenti azt, hogy nem lehet nőies, az ANTRÉ-nál mi ezt a két nagyon fontos szempontot vettük figyelembe. A tervezéskor mindig domináns szerephez jutnak a geometrikus formák, melyeket legtöbbször a kortárs építészet inspirál. A hideg felületek, a sima textúrák, az áttört elemek közt kialakuló fény-árnyék jelenség, mintha kiaknázatlan témát nyújtanának. Szeretjük a kiegyensúlyozott arányrendszereket, az éles motívumokat, a finom ritmusokat. És szeretjük, ha mindezt egy hirtelen váltás megtöri. A kollekció darabjai természetes alapanyagokból, főképp pamutból készülnek, melyet extravagáns szabásokkal és hajtásokkal tettünk egyedivé. Így a ruha együtt tud lélegezni viselőjével, lágy és naturális érzést nyújt, míg megjelenésében erőt és nőiességet sugároz. A márka alapítói: Zsanett&Anka
Az ANTRÉ 2016 tavaszi kollekcióját egy új szellemben készítettük. A szokásos geometriai formákat új anyagválasztással helyeztük más aspektusba. Megjelenik a csíkos minta is, néhány romantikusabb, nőiesebb formával együtt. Az összhatásnál egy üde érzés lebegett a szemünk előtt. Idén valami frissre és ropogósra vágytunk, így került a pamut és viszkóz dzsörzé anyagok mellé a puplin, és a selyem-viszkóz. Az alapkoncepciónkon nem változtattunk, csak egy kicsit több fűszert tettünk a „receptbe”. Az első tavaszi napsugarak, az első üde szellők inspiráltak minket.
Instagram: @antre_fashion
E-mail: antre@antrefashion.hu

Alapvetően nagyon tetszett a bemutató, az első márka a Fibula volt, amelynél a főbb színek a bézs, szürke, narancs voltak. A narancssárgával nem állunk egymáshoz közel, de a kedvenc darabom a márkától egy féloldalas, homokszínű ruha volt, amit derékban egy kellemes, élénk kék övvel dobtak fel. :) Sajnos ezt nem tudom megmutatni Nektek, mert nem tudtam fotózni, de a képen láthatjátok nagyjából az anyagát, a színét és azt a szuper övet is! (Egy rossz minőségű képem van csak a ruháról, így ettől itt a blogon megkíméllek titeket. Ha mégis érdekelne valakit, akkor írjatok a contact menüpontban megadott e-mail címemre, vagy facebook-on, hiszen a Fibula honlapján még nincs feltöltve a legújabb kollekció.)

A Zagabonál nagyon sok ruhán visszaköszön a fűzöld szín, de emellett jelentős mértékben kheki, és mustársárga, barna színek is feltűntek a ruhák között. A legérdekesebb a kollekcióban számomra a fűzöld és kheki párosítása volt, olykor egy ruhán belül. Üde, valóban tavaszias színfolt ez a kínálatban, de még mindig nem éreztem igazán magaménak a színvilágot. Volt egy kabát, ami nagyon tetszett, a Red Riding Hood (A lány és a farkas) című filmre emlékeztetett, bár inkább a hangulata miatt.

Az Antré elhozta nekem azt a pluszt, amire vártam a ruhákat nézve. Érdekes megoldások, csíkos ruhák, és pasztell színek is találkoztak a ruhákban. Különösen a pasztell rózsaszín ruhák, és az utóbbi képen látható ruha smaragdzöld verziója tetszettek nagyon, de a fenti képen lévő fehér-szürke ruha is kedvenc lett.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem a divatbemutatón, hiszen nagyon élveztem ezt a bepillantást a bemutatók világába és számomra eddig ismeretlen bloggereket is megismerhettem! Köszönöm a meghívást az YLKA design studio-nak!
Ti vettetek már részt divatbemutatón? Ismeritek ezt a három márkát?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése